Povestea Girafei Sophie

A fost odata ca niciodata , o poveste simpla...

Mica girafa s-a nascut in ziua de 25 mai a anului 1961... ziua Sfintei Sofia!

                             Girafa Sophie

In acele vremuri, singurele jucarii sub forma de animale erau reprezentate numai de animale 

domestice sau de ferma...

De aceea, intr-o zi in Franta, un anume domn Rampeau , specialist in confectionarea jucariilor prin prelucrarea cauciucului natural, are ideea de a concepe o jucarie girafa. O astfel de figura exotica avea sa fie o noutate absoluta pe piata jucariilor, iar marimea si forma girafei o transformau in jucaria ideala pentru a fi tinuta de mainile micute ale bebelusilor.

Girafa Sophie, care arata exact ca in zilele noastre, a fost fabricate pentru prima data pe 25 mai, in ziua Sf. Sofia, de unde si numele ei ...

Imediat girafa Sophie a devenit un succes. Tinerele mamici si-au dat seama ca jucaria este indispensabila pentru bebelusii lor...In perioada aparitiei primilor dintisori, copiii nu mai plangeau multumita girafei Sophie!

Faima girafei s-a raspandit imediat ‘din gura-n gura’. In Europa, generatii intregi de copii aveau sa fie incantati de sunetul scos de Sophie ori de cate ori o apasau pe burtica sau pe cap. Compania Vulli situata in Rumilly din regiunea franceza Haute- Savoie pastreaza cu sfintenie secretul fabricarii acestei jucarii- fenomen. Si in zilele noastre, Sophie este fabricata in mod traditional, procesul sau de confectionare implica mai mult de 14 operatii manuale.

Sophie este fabricata din cauciuc 100% natural, extras din seva arborelui de Hevea.

Procesul de fabicare al girafei Sophie: